Zoldervloer isoleren met glaswol

Zoldervloer isoleren met glaswol

admin No Comment
Woning

Indien je jouw zoldervloer isoleren met glaswol wilt, moet je weten dat de overheid vanaf 2020 verplicht dat alle woningen volgens een gestelde norm voorzien moeten zijn van dakisolatie.

Hiermee wordt gedacht om tegemoet te komen aan de doelstellingen om woningen zo energiezuinig mogelijk te maken en daarbij het verbruik aan energie ook drastisch te verminderen.

En wanneer het verbruik drastisch daalt, dan dalen je energiefacturen ook natuurlijk. Daarom is het isoleren van daken voor veel mensen dan ook een taak die bovenaan het lijstje staat om te doen.

Echter veel huizen zijn voorzien van een schuin dak en onder een dik schuine dak bevindt zich meestal een zolder die weinig gebruikt wordt. Het is vaak een kille en koude plek en dient vooral om oude spullen op te bergen.

Maar wanneer je de zolder dus amper gebruikt, is het vaak voordeliger om je zoldervloer te isoleren in plaats van het dak. Maar door het isoleren van de zoldervloer zorg je ervoor dat de warmte van beneden niet via de zolder en het dak naar buiten verdwijnt. Je zoldervloer isoleren met glaswol kan dus zeker een goede optie zijn.